گام سوم

بعد از توضیح دو گام پیشین برای صادرات به هند، به منوظر دست یابی به صادرات مستمر و پایدار در کشور مقصد، میتوان از از قرارداد های تجاری فروش انحصاری ، قراردادهای توزیع و قرارداد های JV استفاده کرد.

 

 

قرارداد انحصاری فروش

زمانی که  صاحب کالا یا ارائه دهنده خدمات، با فردی دیگر که قابلیت و امکانات فروش این کالاها در منطقه مقصد را دارد (اعم از امکانات فیزیکی مانند محل کسب و کار و نیروی انسانی و یا دانش فنی مانند تبلیغات و بازاریابی)، توافق نموده و آن شخص از جانب وی و به نمایندگی از او، اقدام به فروش کالاها در محل مورد نظر نماید.

زمانی که این فرد تنها نماینده فرد صاحب کالا که از این به بعد به عنوان “اصیل” از او یاد می­‌کنیم، باشد، این قرارداد با دریافت قید انحصار، به عنوان “قرارداد نمایندگی انحصاری فروش” شناخته خواهد شد.

 

قرارداد توزیع

قرارداد توزیع از قراردادهای مهمی است که در زمینه تولید و توزیع محصولات و کالاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشترین اشخاصی که از این قرارداد استفاده می‌کنند، صاحبان تولیدی‌ها و بازرگانانی هستند که در حوزه واردات و صادرات محصول فعالیت می‌کنند. به واسطه این قرارداد، مسئولیت و وظیفه توزیع کالا و محصولات، به عهده اشخاص توزیع کننده قرار می‌گیرد. آن دسته از اشخاص حقیقی یا شرکت‌ها که در زمینه توزیع کالا و محصولات فعالیت می‌کنند، برای ارائه محصولات خود به مشتریان، نیازمند برنامه ریزی و همکاری با یک گروه اجرایی قوی هستند.

در مقابل، شرکت‌ها یا اشخاصی که در زمینه توزیع، فعالیت می‌کنند، این امکان را برای تولید کنندگان یا صاحبان کالا فراهم خواهند کرد.

قرارداد توزیع کننده کالا یک توافق فیمابین است. در این قرارداد هیچ کدام از طرفین توسط طرف مقابل استخدام نمی‌شوند. نمونه قرارداد توزیع کالا را می‌توانید به شیوه‌های مختلف تنظیم کنید و برای آن، شروط متعددی را در نظر بگیرید. برای مثال، شما می‌توانید این قرارداد را به کالا یا محصول خاصی منحصر بدانید یا اینکه تولید کنندگان یا وارد کنندگان را به فعالیت با یک توزیع کننده، ملزم کنید.

آن چیزی که اهمیت دارد، این است که شما برای تنظیم نمونه قرارداد توزیع کننده کالا ، محدودیتی ندارید.

 

قرارداد های JV

قراردادهای JV در اصل شکلی از تنظیم قراردادهای بین المللی هستند که خود می توانند در انواع مختلف منعقد شوند، در واقع JV نه یک نوع قرارداد بین المللی بلکه یک روش انعقاد است ؛ در قراردادهای جوینت ونچر، طرفین اقلام نقد و غیرنقد خود را تحت مدیریت مشترک و مطابق توافق به کار می گیرند و در سود و زیان ناشی از آن شریک هستند.

این قرارداد می تواند در اقسام زیر منعقد شود:

  • قرارداد جوینت ونچر متمرکز Concentration  JV : همکاری طرفین برای ایجاد واحد اقتصادی بزرگتر؛
  • قرارداد جوینت ونچر مکمل : Complementary JV در این JV طرفین به تلفیق مهارت ها و فناوری ها و دانش فنی خود با یکدیگر ، برای تنوع سازی در محصولات خود می پردازند ؛
  • قرارداد جوینت ونچر تأمینی :Supply JV طرفین برای تأمین منابع مالی و کاهش و تعدیل هزینه ها با هم به مشارکت می پردازند ؛
  • قرارداد جوینت ونچر تحقیق و توسعه Research and Development ؛
  • قرارداد جوینت ونچر فروشSales JV : برای فروش و توزیع محصولات تولیدی طرفین در بازارهای سایر کشورها ؛
  • قرارداد جوینت ونچر یکپارچه : در این قرارداد مشارکتی، تمام جنبه های یک تجارت از جمله سرمایه گذاری، ساخت، توزیع، بازاریابی و فروش مورد معامله قرار می گیرد.

 

 

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.