ورود تجهیزات پزشکی ایران به بازار جهانی

تجهیزات پزشکی

تجهیزات پزشکی ایران در مسیر بازارهای جهانی

تجهیزات پزشکی یکی از مهم ترین حوزه های در حال پیشرفت در کشور است. شرکت های فعال در این حوزه همواره در حال رشد هستند و در بسیاری از موارد وارد صادرات و حضور در بازارهای بین المللی شده اند. در همین راستا معاونت علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اقدام به برگزاری پاویون در نمایشگاه های معتبر بین المللی می کند.

پتانسیل شرکت های ایرانی برای ورود به بازار مدیکال جهان

تعداد و تنوع شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه مدیکال نوید رشد چشم گیر صنعت تجهیزات پزشکی را در کشورمان می دهد. دهقانی معاون علمی رئیس جمهور می گوید: امروز حدود ۳۴۰ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه تجهیزات پزشکی داریم و این شرکت ها برای حضور در بازارهای بین المللی از ظرفیت کافی برخوردارند. بازار تجهیزات پزشکی در جهان حجمی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار دارد که شرکت های ایرانی ظرفیت بهره مندی از این بازار را دارند.

در بررسی هایی که در باشگاه شرکت های دانش بنیان در طرح ارزیابی صادراتی شرکت ها انجام شده، خوشبختانه مشخص شده که سطح توانمندی فنی شرکت های تجهیزات پزشکی بالاست. در بسیاری از موارد توان فنی شرکت ها در بالاترین حد و به روزترین دانش در سطح جهان است. این امر با همکاری و هم افزایی بین دانشمندان علوم پایه، مهندسی و پزشکی محقق شده و بسیار ارزشمند است.

یک بعد مهم دیگر در حوزه تجهیزات پزشکی مربوط به ضرورت استفاده از آن برای تمام کشورهاست. مساله ی سلامتی و ارتقای سطح آن برای تمام دولت ها از اهمیت خاصی برخوردار است و یکی از ابعاد استراتژیک در حکومت محسوب می شود. از این رو تامین بهترین تجهیزات درمانی بیمارستانی اولویت ویژه ای برای تمام کشورها است. از همین نگاه همواره سرمایه گذاری های دولتی و خصوصی در زمینه خرید تجهیزات پزشکی در حال انجام است.

توانمندی های شرکت های ایرانی در تولید تجهیزات پزشکی

شرکت های ایرانی به خصوص شرکت های دانش بنیان تاکنون توانسته اند تجهیزات پیشرفته ای مثل دستگاه سی تی اسکن، الکتروشوک های قلبی، ماشین دیالیز، ونتیلاتور آی سی یو، یونیت های دندانپزشکی، کیت های تشخیصی و … را تولید کنند. به این لیست انواع لوازم مصرفی موردنیاز اتاق های عمل و بیمارستان ها را نیز باید اضافه کرد. تمام تجهیزات تولیدی از لحاظ کیفی هم تراز با استانداردهای بین المللی هستند و توان رقابت با نمونه های خارجی را از لحاظ قیمت و کیفیت دارند.

بیش از ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود که این عدد می تواند باتوجه به ظرفیت های داخلی بیشتر شود. همین میزان از تولیدات داخلی نیز تاکنون توانسته نیازهای حیاتی کشور را برطرف کند. همین شرکت ها همزمان در حال توسعه بازار خود در دیگر کشورها هستند و با حضور در نمایشگاه های بین المللی مشتریان خود را پیدا می کنند و به عقد قرارداد و تفاهم نامه تولید محصولات خود می پردازند. جای خوشحالی است که بسیاری از این دستگاه ها از طراحی صنعتی حرفه ای بهره برده اند و می توانند در نمایشگاه های بین المللی بین تولیدات دیگر شرکت ها بدرخشند.

پاویون شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه مدیکال هند

پاویون شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه مدیکال هند ۱۵ تا ۱۷ مهرماه سال جاری برگزار می شود. مرکز تجاری ایران هند با حمایت مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری، سازمان توسعه تجارت و صندوق نوآوری و شکوفایی به همراه شرکت های دانش بنیان در این پاویون حضور دارد. این مرکز با متناظریابی شرکت ها و محصولات آن ها، جلسات B2B را در روزهای برگزاری برای شرکت ها برگزار می کند. این جلسات گام نخست تجارت و فروش محصول به مشتریان در کشور مقصد است. اخبار نمایشگاه مدیکال هند ۲۰۲۳ را می توانید از همین صفحه در روزهای آتی دنبال کنید.